Kids for Peace

Proiect: „My Place  – o punte pentru integrarea BPI si RTT in Romania" (13.08.2019 – 12.08.2020)

Scop: Obiectivul general al proiectului il reprezinta sustinerea procesului de integrare efectiva la nivelul Regiunii 2 pentru BPI si RTT, cu predilectie categoriile de persoane vulnerabile si cu nevoi speciale, oferind servicii complementare celor asigurate de stat.

Imbunatatirea vizibilitatii beneficiilor masurilor de integrare si a interactiunii dintre societatea gazda si grupul tinta. Dezvoltarea comunicarii cu actorii locali implicati in procesul de integrare si o implicare activa a comunitatilor locale in activitatile de integrare.

Maximizarea sanselor de integrare in randul BPI si RTT prin actiuni de informare, consiliere si de asistenta in accesarea serviciilor publice disponibile, prin actiuni de pregatire si implicare in activitati educationale, culturale etc. Sustinerea BPI si RTT in procesul de integrare prin oferirea de asistenta materiala complementara, in special persoanelor vulnerabile sau cu nevoi speciale. Cresterea ratei de integrare in randul BPI si RTT prin actiuni de coordonare si cooperare cu diversi actori relevanti in domeniul integrarii.

Localizare proiect: Regiunea 2 (Galati, Constanta, Braila, Tulcea, Bacau, Vrancea, Vaslui)

PRC Galati, CRI Galati, CRI Constanta – Solicitant; Punct de lucru Galati – Partener

Rezultate preconizate ale proiectului:

 • cel putin 200 de participanti la activitati socio-culturale si recreationale

 • cel putin 30 de module de limba romana si acomodare culturala

 • cel putin 35 de persoane informate, consiliate si asistate juridic, stimulente financiare, asistenta medicala

 • cel putin 30 de copii beneficiaza de suport material pentru materiale educationale

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 1.619.010,08 lei.

Finantatori proiect: Fondul Azil, Migratie si Integrare.

Tribal Drum

Proiect „My Place  - Centrul Cultural Multifunctional – o punte pentru integrarea RTT in Romania" (2013 - 2015)

Scop:

Proiectul a vizat crearea unui Centru Cultural Multifunctional care sa fie un loc adecvat pentru desfasurarea a trei categorii principale de activitati (socio-culturale, socio-educationale, socio-recreationale) destinate copiilor, tinerilor si adultilor, inclusiv persoanelor vulnerabile din randul resortisantilor tarilor terte (RTT).

Proiectul are patru componente principale: crearea Centrului Cultural Multifunctional, dezvoltarea si derularea unei campanii de informare in vederea informarii si implicarii RTT in activitatile Centrului, precum si pentru promovarea activitatilor si a Centrului Cultural Multifunctional. dezvoltarea si implementarea activitatilor adaptate nevoilor RTT in cadrul Centrului. activitati de suport in implementarea proiectului.

Evenimentele si activitatile ce au avut loc in cadrul Centrului au fost pliate pe nevoile RTT, acestia avand posibilitatea de a se simti ca intr-o mare familie multiculturala in care nu isi pierd identitatea nationala, ci o fac cunoscuta si altora.

Impactul acestui proiect a fost datorat in mare masura mediului placut creat prin implicarea RTT in activitatile directe, activitatilor organizate tinand cont de specificul cultural al RTT, prin consultarile periodice cu acestia.

Localizare proiect: Bucuresti.

Rezultate proiect:

- 12 spatii create destinate activitatilor interioare si 1 teren destinat activitatilor desfasurate in aer liber in cadrul Centrului Cultural Multifunctional sunt intretinute in buna stare de functionare.

- 30 intalniri de informare si consultare grup tinta.

- 10  mediatori culturali/facilitatori/voluntari instruiti.

- realizarea unei sinteze a propunerilor de activitati ce pot fi desfasurate in baza consultarilor si intrevederilor cu RTT.

- 1 pagina web creata si actualizata pe parcursul implementarii proiectului.

- 1 campanie de informare dezvoltata si actualizata in scopul promovarii Centrului, activitatilor sale si a beneficiilor participarii la activitati.

- 1 Punct de informare creat si mentinut in cadrul Centrului, si pe parcursul implementarii proiectului.

- 1 campanie de informare desfasurata la nivel local in scopul promovarii Centrului.

- cel putin 2.000 de materiale informative distribuite si 6000 materiale promotionale.

- 2 evenimente publice realizate.

- 2 comunicate de presa transmise.

- 2 dosare de presa evenimente realizate.

- 445 activitati socio-culturale, socio-educationale, socio-recreationale organizate.

-  7.608 de participanti la activitati.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 1.420.161,70 lei.

Finantatori proiect: Fondul european de integrare a resortisantilor tarilor terte – Programul anual 2012, Programul general „Solidaritatea si Gestionarea Fluxurilor Migratorii”.

Image by Breno Assis

Proiect : O noua casa 3 (19.12.2018-18.12.2020)

Scop: Asigurarea accesului la locuinte pentru beneficiarii de protectie internationala (BPI).

Obiectivul general: facilitarea procesului de integrare la nivel regional a beneficiarilor unei forme de protectie (BPI).

Activitati: Facilitarea accesului la locuinte pentru beneficiarii de protectie internationala, consiliere, informare cu privire la accesarea unei locuinte, identificare de locuinte, mediere relatii cu proprietarii, subventionare costuri cu chiria/utilitati.

Rezultate (intermediare, etapa I):

337 BPI au beneficiat de consiliere si informare cu privire la accesarea unei locuinte;

106 BPI au beneficiat de subventionarea costurilor cu chiria/utilitati.


Localizare proiect: Activitatile proiectului „O noua casa” se desfasoara in: toate Centrele Regionale de Cazare si Proceduri  pentru Solicitantii de Azil (CRCPSA), precum si in raza teritoriala a acestora: Galati, Radauti, Somcuta Mare, Timisoara, Giurgiu, Bucuresti, dar si in CRI, infiintate prin proiectele finantate prin Programul National FAMI, respectiv: Bucuresti, Craiova, Brasov, Pitesti, Constanta, Galati, Cluj-Napoca, Baia-Mare, Sibiu, Iasi, Oradea, Timisoara, Radauti, Somcuta-Mare, Giurgiu

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 3.176.358,07 lei.

Finantatori proiect: Fondul Azil, Migratie si Integrare.

Image by Jyotirmoy Gupta

Proiect: „SUNT UN STRAIN, PANA MA CUNOSTI” (10.03.2017 – 09.10.2018)

Scop:

Crearea unui mediu favorabil in randul populatiei romane in vederea integrarii cetatenilor straini - RTT si PB. Informarea publicului larg intr-un mod corect, obiectiv si pozitiv cu privire la beneficiile integrarii strainilor. Constientizarea beneficiilor schimburilor culturale ce au loc in cadrul fenomenului de migratie si intelegerea acestora. Cresterea gradului de toleranta, acceptare si perceptie a opiniei publice privind prezenta cetatenilor straini pe teritoriul Romaniei.

Localizare proiect: National

Rezultate proiect:

Doua cercetari (sondaje de opinie): cu esantion la nivel national urban/rural + un Desktop Research.

Realizarea identitatii campaniei: logo si slogan. 

Realizare componente media: pliant: 1 million de pliante distribuite la nivel nationa; Spot video: difuzat pe 3 posturi de televiziune nationala (TVR 1, reteauaTV cu circuit inchis Metrorex, postat pe website si canalele de social-media ale campaniei; Spot Radio: difuzat pe 2 posturi de radio nationale (Radio Zu si Magic FM), postat pe website si canalele de social-media ale campaniei; bannere outdoor de dimensiuni mari: 20 de panouri publicitare in 15 orase; bannere reclama presa scrisa: aparitii in 3 ziare nationale cu tiraj ridicat si 15 ziare locale din orase cu comunitati de straini; articole presa scrisa: 10 articole de min 350 cuvinte in presa nationala/locala; bannere reclama on-line: difuzate in reteaua Google; website: www.straininromania.ro, gazduire 5 ani; Canale Social Media: Facebook, Youtube, Instagram, Google+Twitter.

Dezbateri publice in 7 orase: Bucuresti, Galati, Constanta, Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 1.313.023,16 Lei

Finantatori proiect: Fondul Azil, Migratie si Integrare.

Street Protest

Proiect: Comunitati ospitaliere (octombrie 2015 – septembrie 2017)

Scop: Promovarea ospitalitatii versus atitudinea generala ostila fata de migrantii fortati si reducerea discriminarii si a xenofobiei in Europa prin implicarea comunitatilor de cetateni europeni pentru a schimba politicile europene curente.

Localizare proiect: Belgia, Malta, Romania, Italia, Germania, Polonie, Marea Britanie, Portugalia, Franta.

Rezultate proiect: Crearea de noi comunitati ale ospitalitatii in patru tari europene (Belgia, Malta, Romania si Italia), in care cetatenii au oportunitatea de a dezvolta relatii stranse de prietenie cu migrantii fortati prin diverse activitati sociale.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Partener.

Cost total proiect: 574.544 euro.

Finantatori proiect: Porticus.

Woman in Grey Sweater

Proiect: “ALTERNATIVE” (20.12.2018 – 20.12.2019)

Scop:

Imbunatatirea situatiei socio-economice a strainilor pentru care a incetat masura custodiei publice sau pentru cei in cazul carora s-a acordat tolerarea ca alternativa la custodia publica, prin cooperarea continua cu autoritatile statului si organizatiile relevante.

Localizare proiect: Bucuresti (sector 4) – Centrul de cazare al Asociatiei JRS Romania.

Rezultate proiect:

Servicii de informare, consiliere si evaluare oferite tuturor persoanelor cazate in centre, cat si celor aflate in afara acestora, la solicitare.

Persoanele tolerate pot beneficia de spatii de cazare, la solicitare. Cel putin 5 persoane vor beneficia de servicii de cazare. 

Oferire de asistenta materiala atat tuturor persoanelor aflate in spatiile de cazare, cat si celor aflate in afara acestora, la solicitare.

Organizarea de activitati educationale atat pentru persoanele aflate in spatiile de cazare, cat si celor aflate in afara acestora, la solicitare.

Asigurarea vizibilitatii proiectului pe intreaga perioada de implementare cu privire la toate materialele intocmite.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 1,142,922.45 lei.

Finantatori proiect: Fondul Azil, Migratie si Integrare.

Man with Denim Shirt

Proiect: “ALTERNATIVE * Suport temporar pentru persoanele tolerate” (11.12.2015 – 10.12.2016)

Scop:

Facilitarea adaptarii sociale si constientizarea in randul persoanelor tolerate cu privire la drepturile si obligatiie acestora prin informare, consiliere si servicii de interpretariat.

Imbunatatirea situatiei socio-economice si respectarea demnitatii persoanelor tolerate prin: oferirea asistentei materiale, asigurarea unui spatiu de cazare, activitati educationale, culturale si recreationale, sedinte de terapie.

Personalizarea asistentei oferite persoanelor vulnerabile prin oferirea de spatii de cazare individuale, echipamente medicale si alte articole care raspund nevoilor speciale ale acestora.

Localizare proiect: Bucuresti (sector 4) – Centrul de cazare al Asociatiei JRS Romania. Satu Mare (localitatea Madaras) – Centrul de cazare al Asociatiei Freres Romania Satu Mare.

Rezultate proiect:

Oferire de asistenta materiala tuturor persoanelor cazate in centre cat si celor aflate in afara acestora, la solicitare.

Servicii de informare, consiliere si evaluare oferite tuturor persoanelor cazate in centre cat si celor aflate in afara acestora, la solicitare.

50 de locuri ce pot fi oferite concomitent in 4 spatii de cazare - in doua localitati (Bucuresti si Satu Mare) -  si oferirea a cel putin 15 locuri de cazare suplimentare in regim tip hostel la nivel national pe o perioada temporara.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 670.342,83 lei.

Finantatori proiect: Fondul Azil, Migratie si Integrare.

Kids for Peace

Proiect „Un viitor impreuna – O societate pregatita sa accepte si sa beneficieze de prezenta cetatenilor straini cu sedere legala in Romania” (2011 - 2012)

Scop:

Cresterea gradului de constientizare a populatiei romanesti asupra necesitatii si avantajelor integrarii sociale a cetatenilor straini in vederea mentinerii unui climat favorabil in randul poplatiei romane in ceea ce priveste abordarea imigratiei si a constientizarii beneficiilor aduse de integrarea sociala a strainilor, resortisanti ai tarilor terte.

Localizare proiect: Bucuresti, Iasi, Ilfov, Cluj, Constanta, Timis, Prahova, Suceava, Bacau, Brasov si Bihor.

Rezultatele proiect:

Redactarea brosurii si aranjamente legate de organizarea si sustinerea a sapte seminarii de infromare organizate la nivel local, avand drept grup tinta reprezentanti ai institutiilor cu rol in implementarea masurilor de integrare a cetatenilor straini, ai organizatiilor neguvernamentale si jurnalisti ai presei locale.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Partener.

Cost total proiect: 897.742,56 lei.

Finantatori proiect: Fondul European de Integrare al resortisantilor tarilor terte – Programul anual 2010, Programul general „Solidaritatea si Gestionarea Fluxurilor Migratorii”.

Kids for Peace

Proiect „Asistenta acordata refugiatilor relocati in Romania” (2010)

Scop:

Oferirea de asistenta complementara in vederea integrarii in societatea romaneasca a refugiatilor relocati.

Localizare proiect: Galati.

Rezultate proiect:

- Cursuri de limba romana timp de 6 luni - 30 de beneficiari adulti cursanti.

- Cursuri vocationale (utilizarea PC) si de limba romana conversationala cu sprijinul voluntarilor.

- 30 de beneficiari adulti consiliati, informati si asistati in domeniul social (drepturi si obligatii, locuinte, sistemul medical, etc.).

- 38 de beneficiari adulti asistati in mod direct prin insotirea acestora si oferirea de sprijin in cadrul procedurilor administrative (ajutoare rambursabile, asigurari medicale, consultatii medicale, identificarea unui loc de munca, banci, etc.)

- Au fost subventionate partial costurile cu tratamente medicale, consultatii medicale si asigurari de sanatate pentru 30 de beneficiari.

- Au fost acordate pachete de asistenta materiala pentru 38 de beneficiari.

38 de beneficiari au fost implicati in viata sociala si culturala a societatii romanesti (vizite muzee, activitati multiculturale si recreative, sportive, etc).

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant

Cost total proiect: 234. 158 lei.

Finantatori proiect: Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati Reprezentanta in Romania.

Kids for Peace

Proiect: CIMI

Scop: Implementarea de activitati pentru sustinerea migratiei pe motive profesionale a cetatenilor romani (2015 - 2016)

Localizare proiect: National

Rezultate proiect:

- Organizarea si participarea la intalnirile de coordonare cu Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) si alti actori importanti si implicati (centre medicale si private, ambasada Israel).

- Coordonare cu ANOFM in vederea crearii si desfasurarii unei campanii de informare (crearea design pliant, spot TV, anunt presa scrisa si radio) la nivel national privind accesarea unor locuri de munca in strainatate.

- Organizarea si asigurarea unei bune desfasurari a unor teste practice pentru evaluarea aptitudinilor: organizarea tuturor aranjamentelor tehnice si logistice, inregistrarea tuturor participantilor, recrutarea si instruirea traducatorilor.

- Coordonarea cu centrele medicale ale retelei Regina Maria in vederea efectuarii de analize medicale pentru toti participantii care au trecut de testele practice pentru evaluarea aptitudinilor.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 335 085.677 lei.

Finantatori proiect: Center for International Migration and Integration.

Kids for Peace

Informatiile din tara de origine (ITO) in practica judiciara (2009-2011)

Scop:

Promovarea unei implementari corecte si armonioase a legislatiei internationale prin armonizarea practicilor cu priviere la utilizarea informatiei din tara de origine ca proba.

Localizare proiect: Bucuresti

Rezultate proiect: Seminarii pentru judecatori organizate la Paris, Madrid, Roma si Brno. Conferinta finala organizata la Budapesta pentru 100 de judecatori si reprezentantii ai ONG-urilor.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Finantatori proiect: Fondul European pentru Refugiati, Actiuni Comunitare 2008.

Kids for Peace

Proiect “Locul nostru este aici – proiect de cazare a persoanelor in nevoie” (2009-2011)

Scop:

Acoperirea nevoii de baza a persoanelor vulnerabile  privind o locuinta sociala sau un

loc de cazare.

Eliminarea anxietatii persoanelor vulnerabile fara adapost.

Pregatirea pentru o viata normala si autonoma, prin consiliere profesionala.

Localizare proiect: Bucuresti.

Rezultate proiect:

- In anul 2009 in Centrul Pedro Arrupe si in Apartamentele sociale au fost cazate 66 persoane. in Centrul Pedro Arrupe au fost cazate persoane: de sex feminin 2, copii minori (2 baieti si o fata), de sex masculin  61. In apartamentul social au fost cazate 5 persoane.

- In anul 2010 in Centrul Pedro Arrupe au fost cazate 70 persoane. in Centrul Pedro Arrupe au fost cazate: 68 persoane sex masculin, 1 copil minor, 1 femeie.

- Au fost cazate si identificate persoane fara mijloace de subzistenta, persoane fara prieteni,  persoane care au nevoie urgenta de gazduire temporara, grupul tinta fiind persoanele tolerate si cei aflati in acces la o noua procedura.

- Au fost evaluate nevoile de baza a persoanelor care au fost acceptate in acest serviciu (in cadrul interviului de admitere).

- A fost facuta o evaluare periodica (prin organizarea de sesiuni saptamanale de consiliere individuala si de grup cu persoanele cazate in Centrul Pedro Arrupe si in apartamente) in vederea determinarii gradului de integrare in program si pentru a identifica masurile care se impun pentru fiecare beneficiar in parte.

- S-a oferit  consiliere profesionala, activitate care vizeaza pregatirea si trezirea simtului de responsabilitate personala a fiecarui beneficiar pentru implicarea activa in functie de abilitatile fiecaruia in vederea gasirii unui loc de munca sau urmarea unui curs vocational care sa-i permita in perioada post-gazduire o autonomie economica.

- S-au realizat contacte cu reprezentanti ai autoritatilor locale si cu alte asociatii umanitare cu scopul de a identifica locuinte temporare pentru persoanele carora li se incheie perioada de gazduire sau gasirea unei alte alternative in conditiile in care capacitatea  de cazare nu o permite.

- In cadrul proiectului au activat 36 voluntari: studenti, masteranzi, absolventi ai Facultatilor de Psihologie, Asistenta Sociala, Psihopedagogie care au desfasurat activitati de: predare cursuri: limba romana, engleza, operare PC, geografie, istorie. consiliere sociala. consiliere psihologica. asistenta medicala. activitati recreationale. comunicare/mediere/orientare culturala.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 102.060 lei.

Finantatori proiect: Renovabis – Germania.

Kids for Peace

Proiect „Servicii integrate de asistenta sociala” (2011)

Scop:

Imbunatatirea activitatilor sociale JRS in vederea sprijinirii refugiatilor din custodie publica si integrarea refugiatilor nevoiasi.

Localizare proiect:Bucuresti, Otopeni si Arad.

Rezultate proiect:

- Imbunatatirea asistentei sociale prin sesiuni de consiliere sociala.

- Crearea de oportunitati de acces la asistenta medicala prin oferirea de suport material pentru procurarea medicamentelor refugiatilor din detentie.

- Imbunatatirea calitatii vietii in custodie publica prin dezvoltarea de activitati sociale si  recreative (achizitionarea de echipamente pentru salile de sport, achizitionarea de carti pentru biblioteca, activitati social-culturale).

- Imbunatatirea asistentei pentru integrare oferita refugiatilor nevoiasi prin activitati educationale (cursuri de limba romana, cursuri de istoria si geografia Romaniei, cursuri de orientare vocationala), activitati socio-culturale, sprijin material pentru cazare, medierea relatiei cu autoritatile administrative.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect:  105.000 lei.

Finantatori proiect: PORTICUS DÜSSELDORF.

Kids for Peace

Proiect „Cazare temporara” (2011-2012)

Scop:

Imbunatatirea asistentei pentru refugiatii aflati in situatii de dificultate cu scopul cresterii autonomiei acestora.

Oferirea de servicii de cazare temporara, pe parcursul procesului de adaptare la societatea gazda.

Identificarea solutiilor menite sa contribuie la adaptarea refugiatilor aflati in situatii – ajutandu-i sa-si rezolve probleme de natura medicala, sociala si educationala. identificarea de locuri de munca si sprijin de specialitate in clarificarea statutului lor legal.

Localizare proiect: Bucuresti.

Rezultate proiect:

- Persoane cazate in Centrul Pedro Arrupe al JRS Romania si care au beneficiat de servicii de asistenta sociala.

Rol si nivel de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 94.600,00 lei.

Finantatori proiect: PORTICUS DÜSSELDORF.

Kids for Peace

Proiect „Evaluarea impactului Regulamentului Dublin asupra accesului la protectie a solicitantilor de azil si identificarea celor mai bune practici de implementare din UE” (2011-2013)

Scop:

Intervievarea a 30-40 de solicitanti de azi din centrele inchise si deschise din fiecare tara, in vederea evaluarii impactului asupra acestora si nivelul de protectie la care au acces.

Cercetarea reglementarilor nationale, a politicilor si practicilor in implementarea. Regulamentului Dublin si identificarea de bune practici.

Cercetarea compatibilitatii Regulamentului Dublin cu instrumentele europene, regionale si internationale ale drepturilor omului, precum si cu jurisprudenta CEDO.

Realizarea unui raport final care sa includa si rapoarte nationale si informarea in cadrul unei conferinte finale la nivel european. propunerea de amendamente legislative la nivel national si european care sa intareasca accesul la protectie a solicitantilor de azil si sa motiveze statele membre sa implementeze cele mai bune practici din domeniu

Consilierea si indrumarea solicitantilor de azil.

Localizare proiect:Bucuresti

Rezultate proiect:

- Definitivarea metodologiei proiectului, a bateriilor de interviuri si a planului de implementare.

- Participarea la prima intalnire a comitetului de implementare si desfasurarea interviurilor test.

Rol si nivel de implicare in proiect: Partener.

Cost total proiect:1.283.604,00 lei.

Finantatori proiect:Fondul European pentru Refugiati, Actiuni Comunitare 2010.

Kids for Peace

Proiect „Imbunatatirea situatiei solicitantilor de azil din Romania” (2015)

Scop:

Evaluarea conditiilor de receptie si de custodie publica si asigurarea de asistenta directa solicitantilor de azil.

Localizare proiect: Bucuresti, Galati, Radauti, Somcuta Mare, Timisoara, Otopeni, Arad.

Rezultate partiale proiect:

- Informarea tuturor factorilor de decizie din domeniul azilului. implementarea sedintelor de coordonare lunare, in toate centrele regionale.

- Asistenta acordata in toate centrele regionale si de custodie publica unui numar de 561 de beneficiari.

- Sesiuni de evaluare participatorie. Implementarea sedintelor de coordonare lunare, in toate centrele regionale.

- 3 sesiuni de instruire pentru factorii de decizie din domeniul azilului( 2 in centrele regionale si un eveniment la nivel national).

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 469,800 lei.

Finantatori proiect: Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, Reprezentanta in Romania.

Teacher and Student

Proiect: „My Place  – o punte pentru integrarea BPI si RTT in Romania" (20.05.2017 – 20.05.2019)

 

Scop: Obiectivul general al proiectului il reprezinta sustinerea procesului de integrare efectiva la nivelul Regiunii 2 pentru BPI si RTT, cu predilectie categoriile de persoane vulnerabile si cu nevoi speciale, oferind servicii complementare celor asigurate de stat.

Crearea infrastructurii necesare realizarii activitatilor destinate BPI si RTT.

Imbunatatirea vizibilitatii beneficiilor masurilor de integrare si a interactiunii dintre societatea gazda si grupul tinta. Dezvoltarea comunicarii cu actorii locali implicati in procesul de integrare si o implicare activa a comunitatilor locale in activitatile de integrare.

Maximizarea sanselor de integrare in randul BPI si RTT prin actiuni de informare, consiliere si de asistenta in accesarea serviciilor publice disponibile, prin actiuni de pregatire si implicare in activitati educationale, culturale etc. Sustinerea BPI si RTT in procesul de integrare prin oferirea de asistenta materiala complementara, in special persoanelor vulnerabile sau cu nevoi speciale. Cresterea ratei de integrare in randul BPI si RTT prin actiuni de coordonare si cooperare cu diversi actori relevanti in domeniul integrarii.

Localizare proiect: Regiunea 2 (Galati, Constanta, Braila, Tulcea, Bacau, Vrancea, Vaslui)

PRC Galati, CRI Galati, CRI Constanta – Solicitant; Punct de lucru Galati – Partener

Rezultate proiect:

 • 2507 de participari in total la activitati socio-culturale si recreationale

 • 71 module de limba romana si acomodare culturala

 • 86 de sesiuni de informare in CRCPSA

 • 20 de copii beneficiaza de suport material pentru materiale educationale

 • 32 de activitati educationale;

 • 296 participanti la 71 de module de limba romana si acomodare culturala;

 • 533 de persoane au beneficiat de asistenta social-juridica

 • 100 au beneficiat de stimulente financiare

 • 124 au beneficiat de asistenta medicala

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 3.480.979,32lei.

Finantatori proiect: Fondul Azil, Migratie si Integrare.

Teacher Helping Student Playing Violin

Proiect: SHARE Integration - “A Network of (small-size) cities, towns and local actors committed to offering protection and welcome for resettled or relocated refugees in Europe” (01.02.2018 – 31.07.2019)

Scop: Obiectivul general al proiectului este potentarea capacitatii comunitatilor mici din tari membre ale Uniunii Europene de a primi si gazdui refugiatii relocati intra-UE si extra-UE.

Localizare proiect: Bucuresti

Rezultate proiect:

-Dezvoltarea unui modul pentru pregatirea autoritatilor relevante si a societatii civile cu competente in domeniul migratiei, in arii precum receptia si cazarea refugiatilor in Romania;

-2 sesiuni de informare a reprezentantilor autoritatilor locale si a societatii civile desfasurate in Galati si Somcuta Mare, pentru identificarea lacunelor si propunerea unor noi solutii pentru imbunatatirea procesului de integrare a refugiatilor relocati in Romania;

-o masa rotunda nationala pentru a identifica si implica actori cu competente in domeniul migratiei si azilului din comunitati mici cu scopul de a discuta si propune noi metode de interventie in procesul de integrare a refugiatilor in Romania, cu ajutorul retelelor de voluntari si implicarea cetatenilor;

-realizarea unui documentar video despre procesul de integrare a refugiatilor intr-o comunitate mica din Romania (Somcuta Mare);

-o conferinta internationala in Bucuresti cu o durata de doua zile si jumatate despre cresterea nivelului de constientizare privind protectia refugiatilor, aducand laolalta peste 30 de reprezentanti internationali ai societatii civile si ai autoritatilor locale din centrul si estul Europei si din tarile baltice.

 

Rol si nivelul de implicare in proiect: Partener

Parteneri: ICMC Europe, Caritas Austria, Caritas International, Caritas Europa, Consorzio Communitas, Institut Français des Relations Internationales, MigAfrika, Jesuit Refugee Service Portugal, Dutch Council for Refugees

Cost total proiect: 802,636.77 EUR

Cost total proiect partener: 36,675.56 EUR

Finantatori proiect: Co-finantat de Comisia Europeana prin Fondul pentru Azil, Migratie si Integrare

Urban Housing Complex

Proiect : O noua casa (01.01 – 14.07.2018)

Scop: Asigurarea accesului la locuinte pentru beneficiarii de protectie internationala (BPI).

Obiectivul general: facilitarea procesului de integrare la nivel regional a beneficiarilor unei forme de protectie (BPI).

Activitati: Facilitarea accesului la locuinte pentru beneficiarii de protectie internationala, consiliere, informare cu privire la accesarea unei locuinte, identificare de locuinte, mediere relatii cu proprietarii, subventionare costuri cu chiria/utilitati.

Rezultate:

152 BPI au beneficiat de consiliere si informare cu privire la accesarea unei locuinte;

143 BPI au beneficiat de subventionarea costurilor cu chiria/utilitati.


Localizare proiect: Activitatile proiectului „O noua casa” se desfasoara in: toate Centrele Regionale de Cazare si Proceduri  pentru Solicitantii de Azil (CRCPSA), precum si in raza teritoriala a acestora: Galati, Radauti, Somcuta Mare, Timisoara, Giurgiu, Bucuresti, dar si in CRI, infiintate prin proiectele finantate prin Programul National FAMI, respectiv: Bucuresti, Craiova, Brasov, Pitesti, Constanta, Galati, Cluj-Napoca, Baia-Mare, Sibiu, Iasi, Oradea, Timisoara, Radauti, Somcuta-Mare, Giurgiu

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 1.499.272,21 lei.

Finantatori proiect: Fondul Azil, Migratie si Integrare.

Afro American Kid

Proiect: „Info TV network – reteaua de informare a RTT” (2015)

Scop: Proiectul vizeaza acoperirea la nivel national a nevoii de informare in randul comunitatilor de RTT prin montarea in cadrul structurilor judetene pentru imigrari, cat si in centrele de cazare si proceduri a unor mijloace de comunicare sub diverse forme (vizuale) a principalelor elemente relevante pentru integrarea si regimul juridic in Romania. Grupul tinta direct al proiectului este reprezentat de toti RTT cu sedere legala pe teritoriul Romaniei – aproximativ 50.000 de persoane, incluzand RTT cu sedere permanenta sau cu viza pentru reintregirea familiei, studenti, elevi si cei veniti pentru angajare, membri de familie ai cetatenilor romani etc. Majoritatea acestora provin, conform statisticilor oficiale, din tari precum Moldova, Turcia, Siria, Tunisia, Liban, Egipt, China etc.  Asadar, activitatile desfasurate se adreseaza tuturor categoriilor de cetateni straini (RTT) cu sedere legala.

Localizare proiect:

Structurile judetene pentru imigrari din cele 42 de judete (43 de locatii dintre care 2 in Bucuresti).

Centrele Regionale de Cazare si Proceduri  pentru Solicitantii de Azil - 6 centre si Directia Azil si Integrare din Bucuresti (7 locatii).

Rezultate proiect:

 •  50 TV, 50 memorie USB, 50 suporturi TV, 50 prelungitoare, 1 videoclip realizat, 1 aplicatie realizata, 1 pagina web, 50.000 pliante, 50 de aviziere cu postere incluse.

 •  4 consultari cu actori relevanti, materiale informative definitivate (pagina web/aplicatie, pliante, videoclip), traduceri in 5 limbi.

 •  50 de TV/suport TV/prelungitoare/USB/ aviziere transmise si montate, 50.000 pliante distribuite.

 •  1 pachet de instrumente si metodologiii de lucru. 4 intalniri de coordonare si monitorizare a activitatii echipei de proiect. 1 raport de audit. selectia, recrutarea si instruirea personalului. 1 comunicat de presa de lansare a proiectului realizat in romana, 3 programe afisate.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 332,647.49 lei.

Finantatori proiect: Fondul european pentru Integrarea Resortisantilor Tarilor Terte - Programul anual 2013, Programul general „Solidaritatea si Gestionarea Fluxurilor Migratorii”.

Adorable Girl

Proiect „Servicii de asistenta integrata pentru asigurarea protectiei si incluziunii sociale a refugiatilor” (2012 - 2015)

Scop: Proiectul a vizat oferirea de servicii de asistenta integrata pentru asigurarea protectiei si incluziunii sociale a persoanelor cu o forma de protectie si a avut la baza principiul potrivit caruia integrarea este un proces dinamic si bidirectional.

Activitatile proiectului au acoperit raza teritoriala a tuturor centrelor regionale de cazare si proceduri.

Acestea au vizat strainii care au dobandit o forma de protectie, iar cu prioritate, refugiatii relocati in Romania, in cadrul a trei etape de implementare in perioada iulie 2012 – iunie 2015.

Asistenta oferita strainilor care au dobandit o forma de protectie a fost acordata sub forma unor Pachete de servicii distincte si adaptate potrivit nevoilor identificate, avand in vedere solicitarile beneficiarilor, dar tinand cont si de interesul acestora de a depune eforturi in vederea integrarii.

Persoanele relocate, au beneficiat in mod similar de astfel de servicii insa, acestea sunt corespunzatoare nevoilor unui grup tinta privit in mod unitar din punct de vedere al nevoilor si avandu-se in vedere experienta primului grup de persoane relocate in Romania.

In cadrul fiecarei etape au fost urmarite obiective:

- cel putin 130 BFP sa acceseze piata fortei de munca, urmare a pregatirii vocationale (37) si sa beneficieze de asistenta sociala (148), medicala (72) si de asigurarea unei locuinte (65) (Total=322).

- cel putin 150 BFP sa detina cunostinte de cultura si limba romana la un nivel adecvat.

- crearea de oportunitati pentru cel putin 40 BFP in vederea obtinerii permisului de sedere permanenta si/sau cetatenia romana.

- implicarea a cel putin 40 BFP in viata sociala si culturala a societatii romanesti.

- un raport intermediar privind nivelul de integrare a BFP in societatea romaneasca, elaborat si diseminat catre autoritatile competente.

Localizare proiect: Bucuresti, Galati, Radauti, Timisoara, Somcuta Mare, Giurgiu.

Rezultate proiect:

- 20 de refugiati irakieni relocati din Turcia asistati in vederea accesarii pietei fortei de munca, accesarii serviciilor sociale si medicale, asigurarii unei locuinte, accesului la sistemul de invatamant, oferirea de cursuri de limba romana, oferirea de activitati recreationale si de acomodare culturala.

- 1.270 persoane au accesat piata fortei de munca, urmare a pregatirii vocationale (105) si au beneficiat de asistenta sociala (615), medicala (330) si de asigurarea unei locuinte (220).

- 430  persoane  informate, consiliate, orientate si asistate pe piata muncii.

- 870 persoane informate, consiliate, asistate in domeniile social si medical.

- 405 persoane informate, consiliate, asistate pentru asigurarea unei locuinte.

- 480 de persoane au participat la cursul de limba si cultura romana.

- 115 persoane au fost informate, consiliate, asistate in vederea obtinerii permisului de sedere permanenta si/sau a cetateniei romane.

- 265 persoane implicate in activitati sociale si de petrecere a timpului liber.

- 450 persoane informate cu privire la activitatile sociale si de petrecere a timpului liber.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 3.342.869,94 lei.

Finantatori proiect: Fondul European pentru Refugiati – Programul anual 2011, Programul general „Solidaritatea si Gestionarea Fluxurilor Migratorii”.

Image by Lisa Mansell

Proiect: “ALTERNATIVE * Suport temporar pentru persoanele tolerate” (11.12.2017 – 10.12.2018)

Scop:

Facilitarea adaptarii sociale si constientizarea in randul persoanelor tolerate cu privire la drepturile si obligatiie acestora prin informare, consiliere si servicii de interpretariat.

Imbunatatirea situatiei socio-economice si respectarea demnitatii persoanelor tolerate prin: oferirea asistentei materiale, asigurarea unui spatiu de cazare, activitati educationale.

Personalizarea asistentei oferite persoanelor vulnerabile prin oferirea de spatii de cazare individuale, echipamente medicale si alte articole care raspund nevoilor speciale ale acestora.

Localizare proiect: Bucuresti (sector 4) – Centrul de cazare al Asociatiei JRS Romania.

Rezultate proiect:

Oferire de asistenta materiala tuturor persoanelor cazate in centre cat si celor aflate in afara acestora, la solicitare.

Servicii de informare, consiliere si evaluare oferite tuturor persoanelor cazate in centre cat si celor aflate in afara acestora, la solicitare.

84 de locuri de cazare

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 1.094.412,24 lei.

Finantatori proiect: Fondul Azil, Migratie si Integrare.

Kids for Peace

Proiect „Asistenta si sprijin pentru beneficiarii unei  forme de protectie din Romania” (2011 - 2012)

Scop:

Sprijinirea procesului de integrare in societatea romaneasca a strainilor care au dobandit o forma de protectie in Romania.Se urmareste facilitarea accesului pentru un numar de 130 de beneficiari la drepturile economice si sociale oferite de actorii institutionali si neguvernamentali, oferirea asistentei directe printr-o gama cat mai completa de servicii precum si imbunatatirea calitatii mecanismelor de integrare sociala prin urmarirea unor practici existente si dezvoltarea/imbunatatirea acestora pe parcursul proiectului.

Facilitarea accesarii pietei de munca urmare a absolvirii unei forme de pregatire vocationala.

Beneficierea de asistentain domeniile social, medical si al asigurarii de locuinte.

Dobandirea de cunostinte adecvate privind limba si cultura romana.

Implicarea in viata socialasi culturala a societatii romanesti.

Localizare proiect: Bucuresti, Galati, Radauti, Timisoara si Somcuta Mare.

Rezultate proiect:

- 150 de persoane identificate, dintre care 130 au acceptat sa intre in proiect.

- Informarea, consilierea, orientarea pe piata muncii a 74 de persoane, dintre care 12 de persoane au beneficiat de subventionare pentru o forma de pregatire vocationala.

- 85 de persoane informate, consiliate, asistate, dintre care 32 de persoane au beneficiat de subventionare pentru chirie/utilitati/costuri cu cazare.

- 60 de persoane informate, consiliate, asistate, dintre care 32 de persoane au beneficiat de decontarea unor costuri cu asigurari medicale, medicamente, consultatii medicale.

- Informarea, consilierea, asistarea a 102 de persoane cu privire la accesarea sistemului de asistenta sociala.

- 101 de persoane informate cu privire la posibilitatea participarii la cursurile de limba si cultura romana.

- 49 de persoane informate, consiliate, asistate cu privire la obtinerea permisului de sedere si/sau cetateniei romane.

- 81 de persoane informate cu privire la posibilitatea participarii la activitati socio-culturale, dintre care 44 de persoane au participat la activitati socio-culturale organizate.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant

Cost total proiect: 828.884,00 lei

Finantatori proiect: Fondul European pentru Refugiati – Programul anual 2010, Programul general „Solidaritatea si Gestionarea Fluxurilor Migratorii”.

Kids for Peace

Proiect: “HELP-MED - Reteaua de asistenta medicala - psihologica si cooperare in vederea identificarii si asistarii solicitantilor de azil” (16.12.2015 - 15.06.2016)

Scop:

Asigurarea de servicii medicale/psihologice, informare, asistenta, consiliere si servicii conexe la cerere, tuturor solicitantilor de azil, pe tot cuprinsul tarii.

Cresterea nivelului de pregatire profesionala a personalului si instruirea persoanelor apartinand institutiilor si organizatiilor de resort in vederea crearii unui mecanism de cooperare, identificare de urgenta si asistare a solicitantilor de azil vulnerabili sau cu nevoi speciale.

Localizare proiect: toate Centrele Regionale de Cazare si Proceduri  pentru Solicitantii de Azil precum si in raza teritoriala a acestora. toate celelalte localitati din tara in care acestia locuiesc. penitenciare, Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) sau centrele speciale de cazare aflate in aproprierea PTF si care au regimul juridic al zonei de transit, Centrele de Cazare pentru Straini luati in Custodie Publica, centrele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, sediul JRS Romania si sediul OSC Romania

Rezultate proiect:

Toti solicitantii de azil vor fi identificati, inscrisi in proiect si evaluati, la cerere.

Toti solicitantii de azil vor beneficia de servicii medicale, la cerere.

Toti solicitantii de azil vor beneficia de informare, consiliere si asistenta juridica, la cerere.

Stabilirea unui mecanism de identificare si pregatirea personalului IGI.

Realizarea si distribuirea a 8200 de materiale informative.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 665.056,94 lei.

Finantatori proiect: Fondul Azil, Migratie si Integrare.

Kids for Peace

Proiect “Biroul de asistenta si informare cu privire la piata muncii” (2009 - 2010)

Scop:

De a identifica si elimina constrangerile de pe piata fortei de munca privind angajarea strainilor, in special pentru refugiati si  persoane nevoiase.

Promovarea integrararii sociale a strainilor.

Promovarea unei imagini reale a strainilor  in fata angajatorilor romani.

De a contribui la imbunatatirea accesului pe piata fortei de munca pentru straini.

Localizare proiect: Bucuresti.

Rezultate proiect:

- Au avut loc sedinte de consiliere individuala cu 51 de beneficiari pentru a-i determina sa isi gaseasca un loc de munca si pentru a primi ajutorul JRS in acest sens.

- Au fost contactati 94 de angajatori (firme) folosindu-se surse precum: presa si internet.

- Angajatorii au fost informati cu privire la drepturile persoanelor care detin o forma de protectie in Romania dar si cu privire la experienta profesionala a beneficiarilor si a abilitatilor acestora

- Au fost puse la dispozitia angajatorilor date cu privire la experienta profesionala a beneficiarilor si a abilitatilor acestora.

- Au fost asistati in vederea ocuparii unui loc de munca 37 de beneficiari.

- Beneficiarii au fost informati cu privire la: informatii despre contractul de munca, conditiile in care poate fi angajat un strain in Romania, perioada de proba si locurile de munca identificate, precum si cerintele prevazute de angajatori.

- Au fost indetificate in total 104 locuri de munca in diverse domenii precum: 21 locuri de munca in domeniul pazei si protectiei, 5 fast-food, 2 panificatiei, 7 auto, 2 agricultura, 13 constructii, 21 comert, 1 restaurant, 2 administrativ, 11 serviciu clienti, 6 vanzari, 2 traduceri/copywriting.

- 14 beneficiari au fost insotiti la interviul cu angajatorii.

- 15 voluntari au fost implicati in ajutarea beneficiarilor in vederea redactarii CV-urilor si insotirea la intreviuri.

Rol si nivel de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 20.328 euro.

Finantatori proiect: PORTICUS DÜSSELDORF.

Kids for Peace

Proiect: „Emergency support for vulnerable refugees arriving through the Black Sea” (2015 - 2016)

Scop: Imbunatatirea asistentei de urgenta pentru migrantii care sosesc pe mare sau la frontiera terestra.

Localizare proiect: Frontiera maritima sau frontiera terestra.

Rezultate proiect

- Asigurarea si furnizarea unui pachet de urgenta migrantilor achizitionat de JRS Romania si oferit de catre Garda de Coasta in timpul interceptarii si a misiunilor de salvare.

- Asigurarea unui pachet general pentru migranti pe parcursul debarcarii si transferului catre centrele de custodie/ centrele deschise.

- Furnizarea meselor principale pentru migrantii care se afla in custodia Politiei de Frontiera.

- Asigurarea unor conditii minime de primire a migrantilor de catre Politia de Frontiera (corturi,paturi,saltele gonflabile).
- Asistenta directa si consilierea migrantilor aflati la frontiera, servicii oferite de catre JRS Romania.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 44 820.320 lei.

Finantatori proiect: Ambasada SUA.

Kids for Peace

Proiect „Reteaua transnationala de asistenta si consiliere pentru straini aflati in procedura Dublin” (2009-2011)

Scop:

De a asigura asistenta legala, sociala si medicala continua strainilor transferati conform Regulamentului Dublin prin crearea unei retele de ONG-uri europene specializate care sa asigure asistenta si consiliere.

Localizare proiect: Spania, Italia, Franta, Polonia, Ungaria, Irlanda, Romania, Austria, Belgia, Olanda, Danemarca, Germania si Suedia.

Rezultate proiect:

- Imbunatatirea asistentei acordate strainilor transferati conform Regulamentului Dublin.

Crearea si utilizarea unor instrumente de lucru pentru asistenta, consilere si informare: brosuri, site web.

- Crerea unei bune practici cu privire la acest aspect.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Partener.

Cost total proiect: 384.753  Euro.

Finantatori proiect: Fondurile Europene pentru Refugiati (Comisia Europeana), Actiunile Comunitare 2008.

Kids for Peace

Proiect „Asistenta medicala si alimentara (AMA) (2009-2011)”

Scop:

Acoperirea nevoilor legate de hrana, medicamente si consultatii medicale pentru beneficiarii JRS.

Acestia sunt persoane refugiate in Romania care, prin statutul pe care il au (persoane tolerate, persoane cu acces la o noua procedura de azil, apatrizi, persoane aflate in custodie publica) nu pot din punct de vedere legal sa munceasca si nici sa beneficieze de asistenta medicala gratuita sau de alte ajutoare sociale din partea statului sau care, desi au obtinut o forma de protectie (statut de refugiat, protectie subsidiara), din cauza vulnerabilitatii nu au putut sa se integreze in Romania si au nevoie de sprijin.

Localizarea proiectului: Bucuresti

Rezultate proiect:

- In principal, sumele au fost alocate pentru plata medicamentelor si a tratamentelor si consultatiilor medicale, acestea reprezentand si principala nevoie exprimata de beneficiari.

- In cateva cazuri au fost cumparate si alimente pentru beneficiarii JRS cazati in centrul Pedro Arrupe care, fiind eliberati din detentie administrativa, nu aveau venituri imediate pentru a-si procura hrana.

- De asemenea, au mai fost acordate ajutoare financiare si pentru cumpararea de alimente pentru cateva cazuri vulnerabile unde era nevoie de un regim alimentar specific (o persoana infectata cu HIV/SIDA, o femeie insarcinata, un copil nou nascut, familii cu copii sau minori singuri, etc.).

- In perioada ianuarie – decembrie 2009  au fost asistati 84 de beneficiari dintre care pentru 18 beneficiari au fost suportate cheltuielile legate de consultatii medicale, pentru 17 beneficiari costurile legate de alimente si pentru 49 de beneficiari au fost suportate cheltuielile legate de medicamente.

- In perioada ianuarie – decembrie 2010 au fost asistati 75 de beneficiari dintre care pentru 60 beneficiari au fost suportate  cheltuielile legate de medicamente, pentru 10 beneficiari costurile legate de alimente si pentru 5 beneficiari au fost suportate costurile pentru consultatii medicale de specialitate.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 25.200 lei.

Finantatori proiec: sursa privata, donatii.

Kids for Peace

Proiect „Dezvoltarea unei jurisprudente pozitive cu privire la detentie si persoane nevoiase si crearea unei retele de asistenta”(2011-2012)

Scop:

De a continua activitatile de asistenta si consiliere  juridica  intarind capacitatea JRS ai a partenerilor de a coopera cu privire la drepturile omului in cazurile persoanelor aflate in custodie publica sau in nevoie.

Localizare proiect: Bucuresti.

Rezultate proiect:

- 20 de cazuri vor beneficia de asistenta juridica de specialitate prin numirea unui aparator legal.

- 20 de avocati vor fi instruiti si specializati in problematica legii strainilor, standardelor europene si drepturilor omului, devenind parte a retelei de avocati cu privire la custodie publica si straini.

- Va creste rata de utilizare a informatiei din tara de returnare in cazurile judecate de Curtea de Apel.

- Diseminarea bunelor practici, a politicilor si jurisprudentei pozitive.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 30.920 Euro.

Finantatori proiect: PORTICUS DÜSSELDORF.

Kids for Peace

Proiect „Asistenta solicitantilor de azil din Romania” (2012)

Scop:

Evaluarea conditiilor de receptie si de custodie publica si asigurarea de asistenta directa solicitantilor de azil.

Localizare proiect: Bucuresti, Galati, Radauti, Somcuta Mare, Timisoara, Otopeni, Arad.

Rezultate proiect:

- Informarea tuturor factorilor de decizie din domeniul azilului.

- Producerea, publicarea si diseminarea de materiale informative (200 materiale).

- Realizare a 2 studii privind conditiile de receptie si de custodie publica.

- Asistenta acordata in toate centrele regionale si de custodie publica unui numar de 100 de beneficiari.

- Sesiuni de evaluare participatorie pentru un numar de 200 de beneficiari.

- 4 sesiuni de instruire pentru factorii de decizie din domeniul azilului.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant

Cost total proiect: 303.059 lei.

Finantatori proiect: Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, Reprezentanta in Romania.

Kids for Peace

Proiect „Asistenta solicitantilor de azil din Romania” (iulie  – decembrie 2013)

Scop:

Evaluarea conditiilor de receptie si de custodie publica si asigurarea de asistenta directa solicitantilor de azil.

Localizare proiect: Bucuresti, Galati, Radauti, Somcuta Mare, Timisoara, Otopeni, Arad.

Rezultate proiect:

- Informarea tuturor factorilor de decizie din domeniul azilului.

- Asistenta acordata in toate centrele regionale si de custodie publica unui numar de 500 de beneficiari. Initierea si implementarea sedintelor de coordonare lunare, in toate centrele regionale.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 429,749.94 lei.

Finantatori proiect: Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati Reprezentanta in Romania.

Proiect „Asistenta solicitantilor de azil din Romania” (ianuarie – iunie 2013)

Scop:

Evaluarea conditiilor de receptie si de custodie publica si asigurarea de asistenta directa solicitantilor de azil.

Localizare proiect: Bucuresti, Galati, Radauti, Somcuta Mare, Timisoara, Otopeni, Arad.

Rezultate proiect:

- Informarea tuturor factorilor de decizie din domeniul azilului.

- Asistenta acordata in toate centrele regionale si de custodie publica unui numar de 500 de beneficiari.

- Sesiuni de evaluare participatorie.

- 7 sesiuni de instruire pentru factorii de decizie din domeniul azilului( 6 in centrele regionale si un eveniment la nivel national).

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 149.200 lei.

Finantatori proiect: Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, Reprezentanta in Romania

Kids for Peace

Proiect „Imbunatatirea situatiei solicitantilor de azil din Romania” (2016)

Scop:

Evaluarea conditiilor de receptie si de custodie publica si asigurarea de asistenta directa solicitantilor de azil.

Localizare proiect: Bucuresti, Galati, Radauti, Somcuta Mare, Timisoara, Otopeni, Arad.

Rezultate partiale proiect:

- Informarea tuturor factorilor de decizie din domeniul azilului. implementarea sedintelor de coordonare lunare, in toate centrele regionale.

- Asistenta acordata in toate centrele regionale si de custodie publica unui numar de 561 de beneficiari.

- Sesiuni de evaluare participatorie. Implementarea sedintelor de coordonare lunare, in toate centrele regionale.

- 3 sesiuni de instruire pentru factorii de decizie din domeniul azilului ( 2 in centrele regionale si un eveniment la nivel national).

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 550.050 lei.

Finantatori proiect: Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, Reprezentanta in Romania.

Teacher Assisting a Student

Proiect: „My Place  - Centrul Cultural Multifunctional – o punte pentru integrarea RTT in Romania" (iulie 2015 – iunie 2016)

Scop: Desfasurarea de activitati culturale, recreationale si sociale in perioada lipsei de finantare din fonduri europene si continuarea activitatilor centrului My Place.

Extinderea grupului tinta de la RTT la persoane cu o forma de protectie.

Sprijinirea comunitatilor de migranti din Romania, inclusive persoane vulnerabile, prin activitati sociale, recreationale, educationale si cultural.

Contribuirea la o societate mai deschisa, mai informata si responsabila, facilitand astfel mecanismul de integrare.

Imbunatatirea vizibilitatii si comunicarii dintre societatea gazda, comunitatile de migranti si refugiati.

Localizare proiect: Bucuresti si Ilfov.

Rezultate proiect:

65 de activitati culturale.

65 de activitati educationale.

65 de activitati recreationale.

1.500 – 1.600 de participanti.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 85.000 euro (echivalent 386.750 lei)

Finantatori proiect: Renovabis.

Happy Girls

Proiect: "LINK IT - Linking pre-departure and post-arrival support to facilitate socio-economic integration for resettled refugees in the EU" (15.04.2018 – 15.07.2019)

Scop: Promovarea si facilitarea integrarii socio-economice a refugiatilor relocati extra UE in Romania prin conectarea sesiunilor de pregatire si adaptare culturala ce se desfasoara impreuna cu refugiatii in nevoie de relocare in prima tara de azil cu activitatile ce au loc in tara de relocare cu scopul integrarii pe piata muncii. In cadrul proiectului, Asociatia JRS este responsabila cu implementarea activitatilor de integrare pe piata muncii a refugiatilor relocati extra-UE in tara de relocare, atat in ceea ce priveste pregatirea comunitatii gazda pentru acceptarea si gazduirea refugiatilor relocati, cat si sprijinirea refugiatilor in accesarea unui loc de munca si informarea angajatorilor cu privire la drepturile de munca pe care acestia le au in Romania, conform legislatiei in vigoare. 

Localizare proiect: Bucuresti

Rezultate proiect:

- 1 website destinat anunturilor de locuri de munca disponibile pentru refugiati creat in limbile romana, engleza si araba;

- 1 curicula destinata pregatirii voluntarilor in domeniul asistentei refugiatilor relocati extra-UE

- 8 sesiuni de training cu voluntarii referitoare la oferirea sprijinului necesar integrarii refugiatilor relocati extra-UE pe piata muncii;

- 20 de intalniri intre mentori si refugiati pentru sprijinirea beneficiarilor in identificarea unui loc de munca;

- 111 de voluntari pregatiti pentru a se implica in activitati de asistenta pentru accesarea unui loc de munca oferita refugiatilor

- 1 documentar video despre procedura de relocare tradus inclusiv in limba araba

 

Rol si nivelul de implicare in proiect: Partener

Parteneri: Caritas Friedland, British Refugee Council, Portuguese Refugee Council, International Organization for Migration, International Catholic Migration Commission

Cost total proiect: 791 207,35 euro

Cost total proiect partener: 38 723,3 euro

Finantatori proiect: FAMI

White Building

Proiect: “O NOUA CASA” (15.07.2016 – 14.07.2017)

Scop: Asigurarea accesului la locuinte pentru beneficiarii de protectie internationala (BIP), in timpul programului lor de integrare.

Se au in vedere activitati de cooperare cu proprietarii de locuinte, locatarii si administratiile blocurilor de locuinte, precum si cu organele fiscale, pentru a sustine procesul de integrare sociala a BPI.

Localizare proiect: pot fi asigurate locuinte la nivel national prin intermediul punctelor de asistenta din Bucuresti si toate Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil

Rezultate proiect:

Prin proiect pot fi asigurate:

- cazare pentru cel putin 300 de beneficiari de protectie internationala

- 115 spatii locative (45 de camere/garsoniere, 50 de apartamente cu 2 camere, aproximativ 10 apartamente cu 3 camere si 10 apartamente cu 4 camere)

- se asigura chiria pe o perioada medie de cazare de 7.5 luni/spatiu locativ

 

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 670.342,83 lei.

Finantatori proiect: Fondul Azil, Migratie si Integrare.

Women with a Cause

Proiect: Promovarea celor mai bune practice pentru prevenirea rasismului si xenofobiei fata de migrantii fortati prin capacitarea munitatilor de migrant (septembrie 2015 – august  2018)

Scop: Schimb de bune practici pentru a preveni si combate rasismul, xenofobia si homofobia si alte forme de intoleranta.

Localizare proiect: Italia, Spania, Belgia, Franta, Germania, Malta, Portugalia, Romania, Polonia.

Rezultate proiect:

Schimbarea perceptiei si ruperea stereotipiei cu privire la migrantii fortati in comunitatile locale.

-Mobilizarea si implicarea retelelor nationale anti-rasism si a organizatiilor implicate in capacitarea comunitatilor.

-Dezvoltarea de practici la nivel national, schimb de experienta intre noua tari europene.

-Activitati de constientizare la nivel national si European.

-Advocacy la nivel European.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Partener.

Cost total proiect: 409.663,20 euro.

Finantatori proiect: European Commission, Directorate-General Justice.

Beautiful Young Girl

Proiect: „Continuarea si intensificarea procesului de integrare a persoanelor relocate in Romania” (2015)

Scop: Proiectul a vizat oferirea de servicii de asistenta integrata pentru asigurarea protectiei si incluziunii sociale a persoanelor cu o forma de protectie si a avut la baza principiul potrivit caruia integrarea este un proces dinamic si bidirectional.

Activitatile proiectului au acoperit Municipiul Bucuresti. Acestea au vizat strainii care au dobandit o forma de protectie – refugiatii relocati aflati pe teritoriul Romaniei din cadrul ultimei misiuni de relocare si repartizati in Bucuresti.

JRS Romania a facut parte din Grupul de lucru privind Relocarea celor 40 de refugiati irakieni din Turcia si, ulterior dupa misiunea de transfer a acestora, a desfasurat activitati cu refugiatii relocati aflati pe teritoriul Romaniei din cadrul ultimei misiuni de relocare si repartizati in Bucuresti inca de la sosirea acestora.

Asistenta a fost concentrata prin consistenta serviciilor pentru stimularea implicarii active a refugiatilor relocati aflati pe teritoriul Romaniei din cadrul ultimei misiuni de relocare si repartizati in Bucuresti si a fost acordata sub forma de servicii distincte si adaptate potrivit nevoilor identificate in randul acestora – atat unitar, din punct de vedere al grupului, dar si distinct, tinand cont de nevoile fiecarui membru al familiilor si interesul individual in vederea integrarii. Principalele activitati au vizat: facilitarea accesului pe piata fortei de munca, acordarea de servicii de asistenta sociala/medicala complementare si imbunatatirea cunostintelor de limba si cultura romana.

Localizare proiect: Bucuresti

Rezultate proiect

 •  10 persoane pentru care s-au facilitat activitati de dezvoltare personala prin intermediul agentiilor specializate.

 •  6 persoane pentru care s-a facilitat accesul la cursurile de limba si cultura romana.

 •  20 de activitati de acomodare culturala, activitati recreationale si educationale.

 •  10 persoane care au beneficiat de asistenta sociala: evaluarea nevoilor, consiliere, asistenta, orientare, insotirea/acompanierea beneficiarilor, medierea relatiilor cu actorii institutionali si organizatiile neguvernamentale care ofera servicii de asistenta sociala sau care sunt competenti in mod conex si in domeniul integrarii beneficiarilor unei forme de protectie.

 •  10 persoane au beneficiat de sprijin in vederea intocmirii documentatiei necesare pentru accesarea locuintei, accesarea de alocatii si prestatii sociale, accesarea serviciilor medicale, dar si de monitorizarea cazurilor.

 •  6 persoane care au beneficiat de servicii de consiliere psihologica/psihoteraputica.

 •  10 persoane care au beneficiat de asistenta materiala si financiara pentru acoperirea costurilor cu: chiria si utilitatile, asistenta medicala, transport local, rechizite in vederea accesarii cursurilor  scolare si cursurilor de limba si cultura romana.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 333.662,63 lei.

Finantatori proiect: Fondul european pentru refugiati - Programul Anual 2013, Programul general „Solidaritatea si Gestionarea Fluxurilor Migratorii”.

Portrait of Smiling Man

Proiect: “ALTERNATIVE 2 * Suport temporar pentru persoanele tolerate” (11.12.2016 – 10.12.2017)

Scop:

Facilitarea adaptarii sociale si constientizarea in randul persoanelor tolerate cu privire la drepturile si obligatiie acestora prin informare, consiliere si servicii de interpretariat.

Imbunatatirea situatiei socio-economice si respectarea demnitatii persoanelor tolerate prin: oferirea asistentei materiale, asigurarea unui spatiu de cazare, activitati educationale, culturale si recreationale, sedinte de terapie.

Personalizarea asistentei oferite persoanelor vulnerabile prin oferirea de spatii de cazare individuale, echipamente medicale si alte articole care raspund nevoilor speciale ale acestora.

Localizare proiect: Bucuresti (sector 4) – Centrul de cazare al Asociatiei JRS - Peddro Arrupe

Rezultate proiect:

Oferire de asistenta materiala tuturor persoanelor cazate in centre cat si celor aflate in afara acestora, la solicitare.

Servicii de informare, consiliere si evaluare oferite tuturor persoanelor cazate in centre cat si celor aflate in afara acestora, la solicitare.

50 de locuri ce pot fi oferite concomitent in 3 spatii de cazare in Bucuresti si oferirea a cel putin 15 locuri de cazare suplimentare in regim tip hostel la nivel national pe o perioada temporara.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 1.111.093,07 lei.

Finantatori proiect: Fondul Azil, Migratie si Integrare.

Kids for Peace

Proiect: „Asistenta persoanelor vulnerabile” (iulie 2015 – iunie 2016)

Scop:

Oferirea de asistenta medicala, sociala si educationala persoanelor vulnerabile din randul beneficiarilor unei forme de protectie.

Organizarea de activitati socio-culturale, socio-recreationale si socio-educationale atat pentru beneficiarilor unei forme de protectie, cat si pentru resortisantii tarilor terte.

Localizare proiect: Bucuresti si in Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil.

Rezultate proiect:

100 de persoane au beneficiat de asistenta medicala (subventionarea costurilor cu investigatii medicale si/sau tratamente medicale). consiliere, insotire si mediere relatii cu cadrele medicale. au participat la activitati socio-culturale. socio-recreationale si socio-educationale.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 140 000 lei.

Finantatori proiect: Porticus.

Kids for Peace

Proiectul “Viitori practicieni in domeniul azilului” (2007- 2008)

Scop:

Imbunatatirea asistentei oferite beneficiarilor JRS prin intermediul crearii unei retele de voluntari la nivel national (in toate centrele de cazare din tara pentru refugiati).

Localizare proiect: Bucuresti, Galati, Radauti, Somcuta Mare, Arad si Timisoara.

Rezultate proiect:

- Au fost instruiti peste 40 de voluntari avand pregatire in domenii diferite, inclusiv refugiati (social, medical, juridic).

- Printre activitatile desfasurate: 15 voluntari (studenti la medicina, inclusiv trei refugiati doctori) au realizat screening-uri medicale, au asigurat accesul la analize si teste medicale in mod gratuit pentru refugiati, au desfasurat campanii de educatie sanitara si au distribuit brosuri, au incheiat parteneriate cu companiile farmaceutice pentru donatii de medicamente si au oferit consultatii medicale gratuite. 2 voluntari din comunitatea de refugiati – doctori rezidenti, au oferit consultatii medicale gratuite la centrul de cazare al JRS – Pedro Arrupe.de asemenea, 2 voluntari au oferit sprijin refugiatilor in vederea gasirii unui loc de munca, iar 3 voluntari au sustinut cursuri educationale.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solictant.

Cost total proiect: 14.000 euro.

Finantatori proiect: PORTICUS DÜSSELDORF.

Kids for Peace

Proiectul educational (2002 – 2006)

Scop:

Scopul proiectului a fost orientarea si integrarea refugiatilor in societatea romaneasca.

Localizare proiect: Bucuresti.

Rezultate proiect:

- Organizare de cursuri de limba romana si de limba engleza.

- Organizare de cursuri de calculator.

- Organizare de intalniri informale ocazionate de sarbatorile traditionale religioase si a traditiilor civile.

- Organizare de program de educatie igienica desfasurat in centrul de cazare Tudor Gociu, program de educatie pentru protectia mediului, vizionare de casete video educative, discutii despre istoria, arta si obiceiurile romanesti.

- Organizare de cursuri de prim-ajutor si resuscitare pentru angajatii, voluntarii si colaboratorii din cadrul altor organizatii din domeniu care lucreaza direct cu refugiatii/migrantii.

- Sprijinirea refugiatilor in urmarea unor cursuri pentru deprinderea unei meserii si in gasirea unui loc de munca.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 34.000 euro.

Finantatori proiect: donatii.

Kids for Peace

Proiect „Centrul de Documentare pe Informatii din Tara de Returnare” (ITR) (2009 - 2015)

Scop:

De a furniza informatii pentru a stabili aspectele necesare evaluarii riscului ca o persoana sa fie subiectul torturii, tratamentelor crude, inumane sau degradante sau care pentru alte motive obiective nu se poate intoarce in tara de origine (evaluare de prognostic).

De a furniza informatii factorilor de decizie.

Localizare proiect: Bucuresti.

Rezultate proiect: oferirea de informatii punctuale catre avocati si instante, din 2009 pana in prezent, la cerere.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Finantatori proiect: JRS Romania.

Kids for Peace

Proiect „Asistenta legala a persoanelor aflate in nevoie” (2009-2011)

Scop:

Imbunatatirea situatiei persoanelor aflate in nevoie  prin acordarea de asistenta si consiliere juridica. Facilitarea accesului la remedii juridice.

Furnizarea de informatii din tara de returnare partilor interesate. In acest scop a fost creat Centrul de Documentare al JRS pe Informatii din Tara de Returnare oferite la cererea judecatorilor si avocatilor in cauzele cu persoane aflate in nevoie de protectie si straini.

Localizare proiect: Bucuresti.

Rezultate proiect:

- 175 de persoane provenind din 40 de tari au fost asistate in perioada februarie - decembrie in Centrele de custodie publica Otopeni si Arad si la sediul JRS.

- Au fost gasite solutii la numeroase probleme administrative, s-a intermediat relatia cu ambasadele si s-a colaborat cu OIM in vederea asistarii persoanelor in cazurile de repatriere voluntara.

- A fost creata o reatea de avocati care seimplica in asistarea persoanelor din grupul tinta.

- S-a stabilit o foarte buna colaborare cu instantele si au fost organizate seminarii in colaborare cu acestea.

- Au fost oferite informatii cu privire la situatia din tarile de returnare, atat in cazurile de repatriere voluntara cat si in cazurile aflate pe rolul instantelor competente.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 30.000 euro.

Finantatori proiect: PORTICUS DÜSSELDORF.

Kids for Peace

Proiect „Asistenta pentru solicitantii de azil in Romania” (2011)

Scop:

Producerea, publicarea si diseminarea matrialelor juridice (publicatii informative UNHCRl, legate de protectie, studii pe receptie si custodie publica), precum si organizarea de dezbateri cu managementul si personalul din centrele ORI, avocati si judecatori.

Evaluarea si observarea conditiilor de receptie din perspectiva varstei, genului si a diversitatii, incluzand evaluarea participativa si programe de evaluare prin intermediul populatiei vizate prin proiect.

Monitorizarea, asistenta juridica/reprezentarea persoanelor de interes, aflate in centrele de custodie publica.

Localizare proiect: Bucuresti, Giurgiu, Galati, Timisoara, Radauti, Somcuta Mare, Arad, Otopeni.

Rezultate proiect:

- Realizarea unui prim studiu pe conditii de receptie, prin raportarea la standardele europene si ale UNHCR. diseminarea acestuia in cadrul a sase intalniri desfasurate la centrele regionale ale ORI precum si in cadrul a doua intalniri finale.

- Efectuarea unei vizite de studiu impreuna cu reprezentanti ai ORI si UNHCR in Polonia pentru studierea conditiilor de receptie si diseminarea rezultatelor catre personalul ORI relevant.

- Organizarea de sesiunii de pregatire “Asigurarea conditiilor de primire a solicitantilor de azil, la standarde internationale” in toate Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil.

- Vizite de monitorizare a conditiilor de receptie pentru solicitantii de azil in toate Centrele Regionale de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil.

- Asistenta juridica pentru 124 de persoane de interes si efectuarea a 38 de vizite in centrele de custodie publica.

- Formularea a doua puncte de vedere cu privire la situatia persoanelor care au trecut printr-o procedura de azil fara a fi interviate si fac obiectul procedurilor de indepartare precum si situatia minorilor care insotesc adulti luati in custodie publica.

- Facilitarea unei vicite la Centrul de luare in custodie publica Arad pentru judecatorii si procurorii cu competente in materie din cadrul instantelor din Timisoara

Participarea la procesul de evaluare participativa, in cadrul echipei multifunctionale coordonata de UNHCR.

- 14 lucratori comunitari implicati.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 311.230,00 lei.

Finantatori proiect: Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati din Romania.

Kids for Peace

Proiect „Intarirea capacitatii de returnare in baza informatiilor relevante privind tarile terte” (2011-2012)

Scop:

Realizarea a pana la 15 studii de cercetare/evaluari si diseminarea informatiei catre cel putin 100 de persoane care vor participa la cel putin 5 sesiuni de informare/pregatire, vizand cresterea operativitatii si capacitati structurilor competente pentru returnarea imigrantilor ilegali in conformitate cu standardele UE in domeniul returnarii, cu cele mai bune practici in ceea ce priveste returnarea voluntara sau fortata a persoanelor aflate in situatii ilegale, cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului si a demnitatii persoanelor.

Imbunatatirea gestionarii returnarii prin realizarea de studii de cercetare/evaluari cu privire la tarile cu potential migrator ridicat.

Imbunatatirea cunostintelor si deprinderilor profesionale ale personalului autoritatilor relevante in domeniul returnarii prin sesiuni de informare/pregatire

Localizare proiect: Bucuresti

Rezultate proiect:

- Identificarea problematicii si a tarilor de interes.

- Demararea cercetarii si complilarii informatiilor necesare pentru realizarea studiilor.

Organizarea a doua sesiuni de informare/pregatire.

Contactare si angajare experti.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 386.842,45 lei.

Finantatori proiect: Fondul European pentru Returnare – Programul anual 2010, Programul general „Solidaritatea si Gestionarea Fluxurilor Migratorii”.

Kids for Peace

Proiect „Reteaua europeana pentru cooperare tehnica referitoare la aplicarea Regulamentului Dublin II” (2011-2013)

Scop:

Imbunatatirea asistentei acordate solicitantilor de azil si strainilor in procedura Dublin, prin dezvoltarea retelei si intarirea capacitatii de a asigura o monitorizare continua a cazurilor.

Cresterea si intarirea retelei de noi parteneri la nivel national si european.

Promovarea schimbului de cunostine si experiente la nivel national si european.

Imbunatatirea asistentei si monitorizarii solicitantilor de azil si strainilor in procedura Dublin.

Intarirea capacitatii organizatiilor de a acorda informatii unui numar mai mare de cetateni straini.

Dezvoltarea unor materiale de comunicare pentru a disemina informatiile relevante.

Cresterea si armonizarea cunostintelor actorilor relevanti cu privire la aplicarea. Regulamentului Dublin II, prin analizarea informatiilor cu privire la practica judiciara si legislatia statelor membre.

Identificarea si promovarea celor mai bune practici si a jurisprudentei din cazurile vulnerabile sau sensibile (unitatea familiei, persoane vulnerabile, detentie).

Localizare proiect: Bucuresti

Rezultate proiect:

- Demararea activitatilor de consiliere specifica.

- Demararea activitatilor de cercetare a jurisprudentei relevante.

Rol si nivel de implicare in proiect:  Partener.

Costul total proiect: 1.662.98,00 lei.

Finantatori proiect: Fondul European pentru Refugiati, Actiuni Comunitare 2010.

Kids for Peace

Proiect „Asistenta solicitantilor de azil din Romania” (2014)

Scop:

Evaluarea conditiilor de receptie si de custodie publica si asigurarea de asistenta directa solicitantilor de azil.

Localizare proiect: Bucuresti, Galati, Radauti, Somcuta Mare, Timisoara, Otopeni, Arad.

Rezultate proiect:

- Informarea tuturor factorilor de decizie din domeniul azilului.

- Asistenta acordata in toate centrele regionale si de custodie publica unui numar de 1040 de beneficiari. Implementarea sedintelor de coordonare lunare, in toate centrele regionale.

- Sesiuni de evaluare participatorie.

- 7 sesiuni de instruire pentru factorii de decizie din domeniul azilului( 6 in centrele regionale si un eveniment la nivel national).

Rol si nivelul de implicare in proiect: Solicitant.

Cost total proiect: 469,800 lei.

Finantatori proiect: Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, Reprezentanta in Romania.

Kids for Peace

Protectia la frontiera externa (noiembrie 2015 - noiembrie 2018)

Scop:

Imbunatatirea protectiei migrantilor la frontierele externe ale Uniunii Europene prin acompanierea si prin activitati de advocay atat la nivel national cat si la nivel european

Imbunatatirea activitatilor de acompaniere si suportul oferit migrantilor aflati in tranzit in Grecia, si la granita dintre Maroc – Spania, doua dintre principalele rute de migratie spre Europa. Asigurarea si consolidarea prezentei JRS in aceste locatii.

Consolidarea capacitatii de advocacy a birourilor nationale JRS situate in aproprierea frontierelor externe ale Uniunii Europene, in special Grecia, Italia, Malta, Spania si Romania, prin crearea unei retele de monitorizare a situatiei migratiei la frontiere pentru identificarea situatiilor si problemelor repetate in ceea ce priveste accesul la protectie la frontiere si denuntarea incalcarii drepturilor omului.

Localizare proiect: Belgia, Spania, Maroc, Grecia, Italia, Malta, Romania

Rezultate proiect: dezvoltarea capacitatii de advocacy a birourilor JRS din Grecia, Italia, Malta, Spania si Romania

Recunoasterea drepturilor migrantilor de catre diferiti factori de decizie la nivel national si european si adoptarea de noi politici in vederea imbunatatirii protectiei migrantilor.

Rol si nivelul de implicare in proiect: Partener

Cost total proiect: 465.010 Euro

Finantatori proiect: PORTICUS