Thomas Brinkley - o iniţiativă umanitară de succes

Thomas Brinkley, student la Universitatea Stony Brook din SUA, a decis că poate să facă ceva mai mult decât să se odihnească în vacanţa de primăvară, aşa că a venit în România plin de entuziasm pentru a da o mână de ajutor refugiaţilor Ucrainieni sosiţi în ţara noastră.


NEWS12 LONG ISLAND


“Familia mea este staționată la Ambasada Statelor Unite din București, România. Ambasada colaborează cu Școala Internațională Americană din București (AISB) pentru a aloca, transporta și distribui donații și resurse pentru refugiații care ajung în România prin intermediul organizațiilor neguvernamentale (ONG-uri).”
Cu ajutorul colegilor săi din campusul universitar a iniţiat rapid o campanie locală pentru colectarea de donaţii. În cadrul campaniei s-au colectat alimente neperisabile, îmbrăcăminte, lenjerie de pat, articole de toaletă, produse de curățenie, medicamente și produse de prim ajutor. Rezultatul final - o mulțime de provizii care au ajuns în prima linie.Brinkley a adus în România şi scrisori din partea colegilor săi care să-i inspire pe refugiaţi, precum și trei valize pline cu donații. Acesta a iniţiat şi o campanie pe platforma GoFundMe unde a reuşit de asemenea să colecteze o sumă frumoasă. A petrecut apoi o săptămână întreagă în Gara de Nord unde a ajutat zeci de refugiaţi cu donaţii şi a oferit sprijinit financiar pentru transport şi alte produse alimentare.


"Catalizatorul pentru a organiza toate acestea a fost faptul că am realizat că au nevoie de resurse și m-am gândit la ce aș putea face", a spus el. "Pot să compătimesc pentru că înțeleg cum îi poate afecta, dar nu pot simți cu adevărat ce au simțit ei, pentru că nu am fost niciodată în această situație. Sper că vom putea găsi o cale spre pace".


Thomas a trecut şi pe la JRS România unde a lasat o donaţie pentru a sprijini copiii refugiaţi din Ucraina aflaţi în asistenţa noastră. Cu sprijinul lui şi a altor voluntari din comunitatea de studenţi americani de la Bucureşti, JRS România va organiza în acest weekend o mică excursie pentru cei peste 20 de copii aflaţi în asistenţa noastră.


Un singur om tânăr dar cu o puternică motivaţie şi nevoie de acţiune, a lăsat o amprentă în viaţa multor refugiaţi şi mai ales, va aduce bucuria unei zile normale de copilărie, multor micuţi ucrainieni.


Iţi mulţumim pentru această iniţiativă, cât şi tuturor celor care au crezut în îndemnul tău. Asemenea lui Thomas, alte sute de oameni au fost alături de iniţiativele noastre de ajutorare. Chiar dacă sunt „invizibili”, suportul lor nu rămâne nevăzut de către cei care au cea mai mare nevoie – refugiaţii.


„Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume!”
18 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate