Se caută voluntari!

👋 Se caută voluntari!!! #share #voluntari #refugiati

👩‍🎓 Ai fost bun la școală? Ai învățat cu drag limba română și matematica? Dar geografia, istoria, biologia și fizica?

📚 Dacă tu ai fost un elev bun și ai puțin timp liber, câțiva copii refugiați școlari au nevoie să îi ajuți cu pregătirea temelor! Tu știi cât de important este să te ajute cineva la lecții! Hai să le oferi puțin din timpul și cunoștințele tale!

🏢 Unde facem temele? La Centrele Regionale de Integrare din Galați și Constanța. Când? Stabilim împreună, în funcție de programul fiecăruia. Cât timp? Atât cât poți, când poți!

📢 De ce este important? Dorim să îi încurajăm pe cei mici să obțină rezultate cât mai bune la învățătură și să prindă drag de lecții. Pentru copiii refugiați, schimbarea forțată și bruscă a mediului în care erau obișnuiți să trăiască și contactul cu o altă cultură pot produce bariere de comunicare și dificultăți în acomodarea micuților.

💡 Gândește-te doar o secundă cât de greu ne-a fost nouă să schimbăm școala sau profesorii! Imaginează-ți că aceștia au făcut o trecere bruscă schimbând țara, clima, limba, școala și tot ce știau ei până atunci.

✒️ Școlarizarea este dificilă și pentru că profesorii nu pot avea resursele educaţionale necesare integrării copiilor refugiaţi în activităţile şcolare ori pentru că cei mici se lovesc uneori și de atitudini discriminatorii. Mai mult, unii copii abandonează şcoala pierzând orice oportunitate de progres educaţional şi personal sau părinții micuților nu au cunoștințele necesare pentru a-i ajuta.

Pe cine poți contacta? 📌 Pentru Galați: 📧 Jeni Cornevici / 0744637899 / jeni.cornevici.jrsro@gmail.com 📧 Cătălin Guriță / 0754462295 / catalin.gurita.jrsro@gmail.com 📌 Pentru Constanța: 📧 Angela Șerban / 0738719235 / angela.serban.jrsro@gmail.com 📧 Alexandra Moga / 0757836026 / alexandra.moga.jrsro@gmail.com

„Copiii sunt copii!” O campanie JRS România în vederea integrării școlare a micuților refugiați. #Galati #Constanta


57 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate