Doneaza de sarbatori pentru refugiatii vulnerabili

"Nu contează cât de mult dăruieşti, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruieşti."


Anul acesta am ajutat sute de refugiaţi pentru a se integra în România. Au plecat din cauza războaielor şi a persecuţiilor în căutarea unei vieţi normale. Acum sunt în siguranţă şi sunt bine primiţi de comunităţile locale. Unii muncesc, alţii încă învaţă limba română, copiii merg la şcoală şi temporar, încearcă să îşi refacă viaţa până se vor putea întoarce din nou acasă.

Însă momentan, România este casa lor iar acasă, mulţi nu îşi vor permite o masă de sărbători la fel ca mulţi dintre noi. Dintre toţi, am decis le oferim mai mult doar celor care au cea mai mare nevoie.

Le vom arăta că românii, în ciuda dificultăţilor, sunt în continuare ospitalieri cu străinii şi cum la noi se zice că nu e sărbatoare fără o masă plină, haideţi să le arătăm cum e la noi de sărbători, haideţi să îi facem să se simtă cu adevarat acasă.

Oferă-le o masă plină de sărbători!  


Marijel a venit din Filipine ca să muncească la noi şi să asigure un trai mai bun copiilor. Abuzată şi expoatată, a rămas fără locul de muncă iar viza de muncă i-a expirat. Acum este “tolerată” în România şi urmează să se repatrieze voluntar.


Familia Gazal a plecat din Siria din cauza războiului. Tatăl a murit. Sunt refugiaţi şi singurile venituri sunt alocaţia pentru susţinerea familiei şi cea pentru copil. Locuiesc într-un centru pentru refugiaţi.  Aicha are 3 ani. 


Mujo Kodzaga a plecat din Iugoslavia din cauza războiului. A ajuns în România acum 25 de ani. A lucrat la noi pe unde a putut dar niciodată nu i s-a făcut contract de muncă. Acum nu are pensie şi trăiește doar din ajutorul pentru persoanele fără venit. Locuieşte singur într-un centru pentru refugiaţi. Nu mai are familie în ţara sa şi la cine să se întoarcă.


Familia Anastasiu este venită din Rusia şi sunt “toleraţi”. În curând îşi vor lua şi cetăţenia română iar mama munceşte prin diverse locuri… Anastasia merge la şcoală, vorbeşte foarte bine limba română şi are note foarte bune. Visul ei este să se facă medic veterinar pentru că iubeşte tare mult câinii.


Bayda a plecat din Irak din cauza lipsei securităţii. Fiul ei, Hasan, 17 ani, a plecat singur din Irak, înaintea mamei iar acum acesta locuieşte într-un centru pentru copii minori. S-au reîntâlnit în România şi urmează ca foarte curând să locuiască împreună. Ea a venit prin procedura de reîntregire a familiei. Mai are 5 copii minori în Irak, pe care urmează să îi aducă după ce obţine statutul de refugiat. Aceştia locuiesc cu o rudă a mamei. Trăieşte din ajutorul pentru solicitanţii de azil într-un centru pentru refugiaţi.


Familia Miran a plecat din Irak iar acum sunt refugiaţi, au trei copii mici (Aga, Asa si Ana) şi au inceput să vorbească binișor limba română. Tatăl lucrează de curând. Îi ajutăm să își găsească o casă cu chirie ieftină.  Băieţii sunt mai mari şi merg la şcoală.

13 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate