Caută
  • jrsromania

Constituirea unei rețele de ONG-uri care luptă împotriva traficului de persoane (COMUNICAT DE PRESA)

Pentru a marca Ziua Mondiala Împotriva Traficului de Persoane, 15 ONG-uri cu activitate în domeniul luptei împotriva traficului de persoane și al protecției victimelor, s-au constituit astăzi, 30 iulie 2020, într-o rețea informală.

Deși România este țara europeană cu cele mai multe victime exploatate, până la acest moment nu a existat o rețea de ONG-uri care să activeze în domeniu. Această rețea urmărește cooperarea efectivă în plan național și internațional, schimbul de expertiză în vederea monitorizării politicilor publice și a intervențiilor operative, creșterea conștientizării fenomenului traficului de persoane în rândul grupurilor vulnerabile, îmbunătățirea legislației în vederea combaterii eficiente a criminalității organizate și confiscarea produsului infracțiunii, creșterea capacității de asistență imediată oferită victimelor traficului de persoane ținând cont de nevoile specifice fiecărei victime, reducerea statutului României de țară de origine a majorității victimelor traficului de persoane exploatate în Europa și Orientul Mijlociu.

Rețeaua este constituită la inițiativa Centrului European pentru Educație și Cercetare Juridică, cu sprijinul Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună, din următoarele ONG-uri: 1. Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică 2. Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România 3. Asociația Solwodi România 4. Fundația ReachingOut 5. Fundația Micu Bogdan 6. Asociația WorldTeach 7. Fundația Freedom House România 8. Asociația Inițiativa pentru Justiție 9. Asociația Femeilor Românce din Italia 10. Asociația Cultural Socială Economică Christiana 11. Asociația liberatED 12. Asociația Valoare Plus 13. Asociația Front/Feminism-România 14. Asociația Centrul Syene pentru Educație 15. Asociația pentru Cooperarea și Dezvoltare Durabilă 16. Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună

Persoană de contact: Silvia Tăbușcă, office@ecler.org

49 afișare