COMUNICAT DE PRESĂ

Programul Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare

Titlul proiectului „My Place to INTEGRATION"

Număr contract: FAMI/20.02.01.01(02)

Beneficiar: Asociatia JRS Romania


Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați (JRS) din România anunță finalizarea primei etape de implementare a proiectului:” MY PLACE to INTEGRATION”.


Susţinerea procesului de integrare efectivă a străinilor beneficiari ai unei forme de protecţie şi resortisanţi ţări terţe cu şedere legală la nivelul judeţelor Galați, Constanța, Vrancea, Bacău, Vaslui, Brăila, Tulcea a fost realizată în ultimul an prin intermediul proiectului „My Place to INTEGRATION", concept dezvoltat în cadrul mai multor proiecte implementate anterior.


Două centre regionale de integrare au funcționat în orașele Galați și Constanța precum și un punct regional de contact în cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare din Galaţi; prin intermediul acestora au fost asistați peste 700 străini, proveniți din țări precum Siria, Moldova, Turcia, Irak sau Somalia. Pentru ei au fost organizate peste 850 activități, cu predilecție cursuri de limba română și orientare culturală.


Un accent special a fost pus pe parcurgerea programelor de integrare pentru mai mult de 180 de beneficiari de protecție internațională si asistența specifică a unui număr similar de copii, dintre care peste 70 au fost sprijiniți în participarea la diverse forme de învățământ din Romania.


Proiectul are o valoare totală de 4,000,520.78 lei și va continua până la sfârșitul anului 2022, fiind finanțat prin Programul Național — Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare (referință: FAMI/20.02.01.01(02)) gestionat în România de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Fonduri Externe Nerambursabile, ca Autoritate Responsabilă, și Inspectoratul General pentru Imigrări, ca Autoritate Contractantă.


Coordonator proiect

Stefan Leonescu

JRS România

www.jrsromania.org, tel. 031.102.14.23, jrsromania@gmail.com


115 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate