Asociația Magic și Asociația JRS România își unesc forțele, pentru sprijinul mamelor și copiilor ucr

Asociația Magic și JRS România și-au unit mâinile de ajutor pentru refugiații ucraineni fugiți din calea războiului. Cele două organizații vor colabora pentru a răspunde nevoilor celor mai vulnerabili dintre refugiaƫi, vizând acțiuni pe două paliere: asistenƫă de urgenƫă și asistenƫă pe termen mediu-lung.


În prima etapă a parteneriatului, a fost închiriat un întreg etaj cu 24 de camere, într-un hotel din București.

Aproape toate cele 24 de camere au fost ocupate în primele 24 de ore, acesta fiind motivul pentru care, începând de la 1 aprilie, întregul hotel cu 50 de camere va fi pus la dispoziția celor mai vulnerabili dintre refugiați - femei singure, femei cu copii şi persoane în vârstă.

Astfel, pe lângă cele 20 de locuri de cazare ale JRS Romania, din Centrul Pedro Arrupe, și cele 76 de locuri puse la dispoziție de Magic, în MagiCAMP și MagicHOME-urile sale, peste 100 de persoane vor putea beneficia de cazare și servicii de asistenƫă, pentru acomodarea pe termen mediu sau până la identificarea unei soluții pe termen lung, pentru fiecare caz.


Pe lângă un acoperiș sigur și curat, cele două asociații asigură și hrană, îmbrăcăminte, produse de igienă personală, locuri de joacă, medicamente, cartele telefonice, transport și, în funcție de nevoile fiecărui caz în parte, consiliere și informare, suport psihologic, bilete de avion și de tren, asistență juridică, asistență medicală, traduceri etc.

Toate acestea sunt posibile datorită voluntarilor, donatorilor, partenerilor și sponsorilor celor două asociații - care, unindu-și forțele, și-au unit și comunitățile, reușind astfel să organizeze, identifice și conecteze mai rapid nevoile refugiaților cu resursele și să prevină irosirea acestui val de generozitate fără precedent din societatea românească.


Astfel de parteneriate între ONG-uri sunt nu doar bine-venite, ci și necesare, pentru că întăresc rețeaua binelui. Și este știut faptul că nevoia de solidaritate este mai mare cu cât vremurile sunt mai grele.


„Încă de la început ne-am implicat pentru a ajuta cât mai mulți refugiați ucraineni, căutând în permanență adăposturi și sprijin pentru ei, de multe ori dincolo de locurile pe care le aveam disponibile. În aceste vremuri, totul este și trebuie să fie despre a face bine ÎMPREUNĂ. De-a lungul timpului, doar împreună cu oamenii de bine, voluntarii, companiile și donatorii, am reușit să fim sprijin pentru cei vulnerabili. Iată, azi, un astfel de parteneriat înseamnă încă 52 de refugiați - mame și copii - puși la adăpost. Mâinile de ajutor trebuie să lucreze împreună. Ăsta este firescul oricărei construcții a binelui. De aceea, suntem întotdeauna deschiși și ne bucură parteneriatele cu alte ONG-uri.” – Andreea Nechita, președinte Magic


”Ne dorim să creăm un cadru adecvat care să respecte demnitatea persoanelor provenite din zone de război și să le asigure tot suportul necesar, de la perioada de tranziție până la momentul integrării în societate, pentru a le oferi încredere în viitor. Ne concentrăm eforturile atât pe partea de ajutor umanitar de urgenƫă, cât mai ales pe partea de facilitare a acomodării şi integrării pe termen mediu şi lung şi identificarea celor mai bune soluƫii pentru fiecare beneficiar în parte. Cu cât ne unim eforturile și colaborăm între noi, toți cei care ne dorim același lucru, cu atât ne vom coordona mai bine și vom reuși să ajutăm mai mult, mai repede și mai bine” – Cătălin Albu, Manager general JRS Romania


*

𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚ț𝐢𝐚 𝐉𝐑𝐒 𝐑𝐨𝐦â𝐧𝐢𝐚 este o organizație non-profit, neguvernamentală, cu caracter umanitar, care are drept scop apărarea, susținerea și promovarea drepturilor fundamentale ale omului, în special ale refugiaților (solicitanți de azil, migranți, apatrizi etc).

Proiectul continuă iniƫiativele JRS România în domeniul migraƫiei şi azilului, de peste 20 de ani, oferind refugiaților o paletă completă de servicii, cu ajutorul voluntarilor, donatorilor și finanțatorilor săi naționali și internaționali, pentru peste 4.000 de persoane anual. Scopul final este acela de a sprijini procesul de integrare cât mai armonioasă a familiilor de refugiaţi, în țara gazdă.

De la începutul războiului din Ucraina, JRS România a oferit şi identificat locuri de cazare pentru mai multe 300 de persoane, a oferit asistenƫă şi consiliere pentru mai mult de 1.000 de persoane, sprijin umanitar prin donații şi produse achiziționate pentru persoanele aflate la frontieră, în centrele şi locaƫiile care adăpostesc refugiaƫi, sprijin pentru voluntarii care traduc la frontieră şi în alte locaƫii, răspunzând celor mai urgente şi diverse nevoi ale acestora, în colaborare cu autorităƫile, organizaƫii internaƫionale şi naƫionale, reprezentanƫi ai societăƫii civile.

Despre toată activitatea JRS România și modalitățile în care puteți ajuta, aici:

www.jrsromania.org

www.facebook.com/jrsromania


𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚ț𝐢𝐚 𝐌𝐚𝐠𝐢𝐜 este o organizație non-profit, neguvernamentală, care sprijină 10.000 de familii cu copii grav bolnavi, asigurându-le prin cele 12 proiecte ale sale o adevărată rețea de mâini de ajutor în lupta cu boala: transportul familiilor cu copii grav bolnavi, la spital și înapoi acasă, cu șoferi voluntari (Șofer de Suflet), cazare pentru părinți pe perioada spitalizării copiilor (MagicHOME), pachete săptămânale pe secțiile de oncopediatrie și consiliere psihologică a copiilor și părinților (MagiCARE), colete lunare cu alimente și toate cele necesare pentru familiile cele mai vulnerabile (MagicBOX), burse educaționale (MagicEDU) în valoare de 500 de lei/lună, tabere pentru copiii oncologici sau care au pierdut pe cineva drag în lupta cu boala (MagiCAMP), vacanțe pentru întreaga familie a copilului bolnav (MagicTICKET) și multe altele.

Odată cu declanșarea războiului din Ucraina, Magic și-a întins mâinile de ajutor și pentru sprijinirea refugiaților ucraineni, oferind 76 de locuri de cazare gratuite în MagicHOME-urile sale din București (12), Iași (8), Chișinău (10), Viena (6) și în MagiCAMP (40).

De asemenea, voluntarii asociației, din proiectul Șofer de Suflet, au asigurat încă din prima zi transportul refugiaților ucraineni, de la graniță spre locurile de cazare (ale asociației sau către alte destinații din România, unde refugiații au nevoie să ajungă). 103 șoferi de suflet s-au implicat în această acțiune.

De la începutul războiului și până în acest moment, Magic a cazat 420 refugiați (mulți dintre ei pe termen lung) și a transportat 720.

Despre toată activitatea Magic și modalitățile în care puteți ajuta, aici:

www.asociatiamagic.ro

https://www.facebook.com/asociatiamagic


92 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate